2011. október 22., szombat

Holland piskóta

Hozzávalók
2 kávéskanál Sütőpor
30 dkg finomliszt
2 db tojás
1 kávéskanál reszelt citromhéj
1 csomag vanilliacukor
27,5 dkg kristálycukor
20 dkg Rama 

Elkészítés
A Ramát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat habverővel, vagy kézi keverővel addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Egymás után belekeverjük a tojásokat és a 4 evőkanál vizet, majd az egészet habosra felverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, beleszitáljuk a Ramás-tojásos masszába, majd elkeverjük. A sütőlapot Ramával kikenjük, és a tésztát beleöntjük. A 175-200 °C fokra előmelegített sütőben, 12-15 percig sütjük. A süteményt a sütés után közvetlenül kb. 5 cm-es nagyságú négyzetekre vágjuk és hűlni hagyjuk. Rácsot helyezünk a süteményre, megszórjuk porcukorral, majd a rácsot óvatosan leemeljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése